diumenge, de març 04, 2007

Com arribar a l'orgasme amb una mica de formatge fos, pa i embotit de la Savoia


Si mai enfileu cap als Alps francesos, feu una parada a Grenoble. La ciutat de Stendhal és grisa i merament universitària; és en una vall on fa fred a l'hivern i xafogor a l'estiu. Ara bé, podreu agafar el 2n tramvia modern -després del de Nantes- que es va posar a l'hexagon, tindreu pistes d'esquí a mitja hora, i un restaurant on caureu de cul... La porta, rústica..., els vidres entelats i cuiners panxuts amb un davantal blanc que us rebran amb un somriure a la porta. Si teniu la sort d'haver reservat, gaudireu d'una fondue savoyarde que n'hi ha per morir-se del gust: amb pa, verdures, embotits típics de la regió veïna... I llàstima que sigui tant abundant que no queda mai lloc per tastar la de xocolata...!!!
La fondue que he menjat avui era de carn, o sigui, Bourguignone, però m'ha fet pensar en aquella de Grenoble...

Restaurant La Fondue
5, Rue Brocherie , 38000 Grenoble
Tel : 04 76 15 20 72

Els diumenges, podeu passar pel mercat de Saint Bruno, on podreu trobar formatges exquisits, comme la Tomme de Savoie, Reblochon o Saint Marcellin.

I si teniu ganes d'anar pujant, aneu fins a Annecy, una ciutat meravellosa... Segons diuen, el seu llac és el d'aigua més pura procedent del desglaç que hi ha al món. Si enganxeu el seu mercat del carrer obert, no dubteu a comprar-hi alguna melmelada de fruits del bosc, llonganisses amb nous o algun formatge.
I, fins aquí, la meva petita recomanació d'hedonista de primera. Llàstima que estigui tant lluny geogràficament -que no en el record.