diumenge, de març 18, 2007

Tarte tatin


Les pomes ja preparades per la mare per fer el pastís
La mare s'ha aficionat, durant les últimes setmanes, a fer tartes tatin. I, sens dubte, se li dóna bé. És una de les millors que he tastat mai.
La mare diu que és ben fàcil, fer-la: posa els talls de la poma en un motlle i al foc, amb mantega i sucre. Fa xup-xup durant una hora, i quan ja són fetes, les deixa refredar.
Demà farà la pasta brisée, amb el seu punt just de mantega. Posarà la pasta a sobre del motlle i de les pomes, anirà tot al forn i, al cap de cinc minuts de treure'l, tomba el pastís.
Llàstima que no tinguem crème fraîche a casa per acompanyar-la: la dolça tebior de les pomes -que es fonen a la boca- sumades a la crema, un pèl àcida i freda, em fa arribar a l'èxtasi.

1 comentari:

Bacus Amat ha dit...

Fan bona pinta, sincerament!!